Kommunikációs hiba lépett fel a szerverrel, próbáld újra!

OK

Bejelentkezés

Elfelejtettem a jelszavam

Elfelejtett jelszó

Ha elfelejtetted a jelszavad, add meg a bejelentkezéshez használt e-mail címedet és egy ideiglenes jelszót küldünk rá, amivel beléphetsz és új jelszót adhatsz meg.

Ideiglenes jelszó igénylése

Képfájl feltöltése

Csak olyan tartalmat használj fel, amely a te tulajdonod, engedélyt kaptál a használatára, vagy szabadon felhasználható! Tájékozódj a szerzői jogokról itt!

Nevezési feltételek az Álomutazás játékhoz


1. Részvételi szabályok


 • Az Álomutazás játékára érvényesen jelentkezhet minden olyan diák, aki a verseny időtartama alatt Magyarország területén középiskolai hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, tekintet nélkül a középiskola típusára és az évfolyamra.
 • Az Álomutazás játékára érvényesen jelentkezhet minden olyan középiskolai diák, aki vállalkozik legalább egy Álomutazás elkészítésére és azt az elkészítést követően nevezi a versenyre.
 • Az Álomutazás játékban két kategóriában lehet indulni, belföldi és külföldi kategóriában, egy pályázó akár mindkét kategóriában is nevezhet.
 • Az Álomutazás játékára jelentkezhet minden olyan középiskolai diák, aki saját névét, érvényes e-mail címét, születési évét és középiskolájának nevét megadja az Álomút feltöltésekor, ellenkező esetben a játékban nem vehet részt.
 • Az Álomutazás játékára érvényesen jelentkezhet minden olyan középiskolai diák, aki tudomásul veszi, hogy a versenyt kiíró MET iskolalátogatási igazolást kérhet a nevező diáktól annak igazolására, hogy a diák megfelel a nevezési feltételeknek.
 • A játékban minden pályázó kizárólag saját Álomutazásával indulhat. E feltétel megsértése esetén a jelentkezés érvénytelenné válik, és díjazásban nem részesülhet, vagy ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor köteles a díjat visszaszolgáltatni. A jelentkezéskor az elkészített Álomutazás elküldésével nyilatkozik, hogy az elküldött Álomutazás saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállal azért, hogy a benyújtott pályamunka nem sérti harmadik személy szerzői vagy személyiségi jogát. Harmadik személy szerzői jogának megsértéséből eredő kárért az alkalmazás tulajdonosa felelősséget nem vállal.
 • Az Álomútban kizárólag szabadon használható, jogtiszta fényképek használhatók.
 • Az Álomutazás játékban való részvétel feltétele az Álomutazás elkészítése az alkalmazásban megadott feltételeknek megfelelően, és a nevezési határidőn belüli jelentkezés.
 • A nevezési határidő: 2015. március 20. 23.59 óra. (Az aznap küldött nevezések még érvényesek.)
 • Eredményhirdetés: 2015. március 31-ig.
 • Amennyiben az alkotás obszcén, kirekesztő, agresszív jellegű és/vagy hátrányos megkülönböztetést tartalmaz, különösen fajra, nemre, bőrszínre, fogyatékosságra, egészségi állapotra, etnikai, vallási vagy felekezeti hovatartozásra tekintettel, a jelentkező kizárja magát a pályázatból. A pályázatok tartalma nem közvetíti az alkalmazás tulajdonosának véleményét, így a pályázatok tartalmából eredő kárért az alkalmazás tulajdonosa felelősséget nem vállal.

2. Bírálati szempontok és pontszámítás


 • Az Álomutazás játékon résztvevő alkotások közül kategóriánként a három, legmagasabb pontszámot elért alkotás érdemli ki az első három díjat.
 • Az alkotások értékelése közönségszavazás és zsűrizés alapjántörténikalapján történik, melynek pontszámai összeadódnak, így kiadva a végleges pontszámot. Maximálisan adható pontszám: 100 pont, mely a közönségszavazás és a zsűrizés alapján maximálisan adható 50-50 pontból adódik össze.

  1. A közönségszavazás Facebook like-ok alapján történik. A maximálisan adható pontszám: 50 pont.  A legtöbb Facebook like-ot kapott alkotás 50 pontot érdemel.
  A pontszámítás módszertana: az „adott Álomút like-száma” osztva a „legtöbb like-ot kapott Álomút like-számával”, majd szorozva a maximális 50 ponttal.
  Példa: Tegyük fel, hogy a vizsgált Álomút pályázat 52 like-ot kap, a legjobban szereplő Álomút pedig 120 like-ot. Ekkor a vizsgált Álomút (52/120)*50 pontot, azaz 0,43*50=21,6 pontot érdemel. A törtpontszámokat a matematikai kerekítési szabályoknak megfelelően kerekítjük, így a vizsgált Álomút végül 22 pontot kap a közönségszavazás alapján.

  2. A zsűri értékelése alapján maximálisan adható pontszám: 50 pont.


  A külföldi kategóriában a Budapesti Metropolitan Főiskola Turizmus, Szabadidő és Szálloda Intézetének oktatóiból álló szakmai zsűri az alábbi szempontok alapján pontozza az Álomutakat.
  A zsűri összetétele a belföldi kategóriában kiegészül a Magyar Turizmus Zrt. képviselőjével.

  Értékelési szempontok:


  1. eredetiség és kreativitás - adható maximális pontszám: 10 pont
  2. élményközpontúság – adható maximális pontszám: 10 pont
  3. megjelenik-e benne az „Álom és valóság” párhuzam - adható maximális pontszám: 10 pont
  4. a benyújtott pályázatból egyértelműen kiderül-e, hogy a tervezett Álomutazás a szerző sajátja, egyéni álma vagy megvalósult élménye - adható maximális pontszám: 10 pont
  5. az Álomutazásban saját képek és saját szövegek szerepelnek-e - adható maximális pontszám: 10 pont

3. Díjazás


 • A külföldi kategóriában első, második és harmadik díj kerül kiosztásra, a három, legmagasabb pontot elért pályamű alkotója számára.
  • Első díj: 1 db páros heti fesztiválbérlet a Balaton Soundra
  • Második díj: 1 db Lomo típusú fényképezőgép
  • Harmadik díj: 1 db digitális fotókeret
 • A belföldi kategóriában első, második és harmadik díj kerül kiosztásra, a három, legmagasabb pontot elért pályamű alkotója számára.
  • Első díj: 1 db belföldi hosszúhétvége 2 fő részére a Puchner Kastélyszálló**** felajánlásában
  • Második díj: 1 db belföldi hosszúhétvége 2 fő részére a Hotel Lycium**** Debrecen felajánlásában
  • Harmadik díj: 1 db belföldi hosszúhétvége 2 fő részére a JUFA Vulkán Fürdő Resort**** felajánlásában

4. Nyertesek kihirdetése


 • A nyerteseket e-mailben értesítjük a nyereményükről és a nyeremény átadásának módjáról is.